دکترسید چمران موسوی، پژوهشگر شهری: پارلمان شهری متخصص ضرورتی برای توسعه پایدار شهر
پارلمان شهری متخصص ضرورتی برای توسعه پایدار شهر
دکترسید چمران موسوی، پژوهشگر شهری
بررسی جامعه شهری نشان می دهد شهرهای کشور در حال حاضر گرفتار مشکلاتی ازجمله، آلودگی محیط زیست ، کمبود آب آشامیدنی ، فضای سبز ناکافی ، کمبود مسکن و خدمات شهری ناکارآمد است که این مشکلات بر عهده نهاد مدیریت شهری می باشد، با توجه به نکاتی که ذکر شده می توان گفت وجود شوراهای شهر بعنوان شوراهای مشورتی درکنار شهرداران و درحوزه مدیریت شهری نه تنها موجب افزایش کارآمدی این شوراها می شود بلکه تنش های ناشی از تضاد و تعارضهای قانونی و حقوقی در خصوص شوراها و مدیریت شهری نیز کاهش می یابد.
نقش شوراها و جایگاه شوراهای شهر در تصمیم گیری برای شهرها جهت دستیابی به توسعه پایدار شهری و دستیابی به اهداف حقوق شهروندان بسیار بالاست در نتیجه شوراها نیاز به تخصص های مرتبط با حوزه شهری جهت دستیابی به توسعه پایدار شهری و رضایت شهروندان دارند مشارکت مردم و حضور حداکثری مردم در انتخابات شوراها می تواند تضمین کننده ورود افراد متخصص شهری و کارآمد بدور از گرایشهای سیاسی باشد، مدیریت شهری باید بدست افراد متخصص شهری که با الفبای شهرسازی آشنا هستند سپرده شود در نتیجه جهت جلوگیری از بازی های سیاسی و نابودی شهرها توسط افراد غیر متخصص نیازمند انتخاب درست مردم در انتخابات پارلمان شهری هستیم.
انتخاب اعضا شورا متخصص شهری توسط مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد مردم باید بدانند که اگر با عدم حضور در انتخابات نمایندگان آنها در شورا ها افراد متخصص و لایق و توانمند را برای مدیریت شهری انتخاب نکنند قطعا آسیب جدی آن متوجه عموم شهروندان خواهد شد. یکی از علتهایی که موجب تحقق نیافتن اهداف شوراهای شهر در دوره های پیشین بوده، رعایت نشدن تخصص گرایی در انتخابات بوده است که بی توجهی به این مسئله مهم بزرگترین نقطه ضعف در این حوزه محسوب می شود متاسفانه مردم در انتخابات کمتر به بحث تخصص توجه می کنند و به افراد سرشناس از جمله ورزشکاران ، هنرمندان و … رای می دهند که همین موضوع باعث شده که مشکلات شهری همچنان به قوت خود باقیست ، جایگاه پارلمان شهری شایسته افرادی می باشد که تخصص شهری داشته باشند تا بتوانند تحولی در بحث مدیریت شهری ایجاد کنند شورای شهر نباید سیاسی اداره شوند ، سیاسی شدن شوراها باعث می شود که مسائل و مشکلات شهری بدست فراموشی سپرده شود به هر حال اگر روند آرا در انتخابات شوراهای شهر به سمتی پیش رود که افرادشایسته با تخصص شهری وارد شوراها شوند قطعا می توان به آینده بیشتر امیدوار بود.
برچسب ها :دهدشت نیوز ، شهری ، متخصص ، موسوی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.







ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰