هشدار مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد درباره موج جدید آنفلوآنزا

هشدار مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد درباره موج جدید آنفلوآنزا
هشدار مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد درباره موج جدید آنفلوآنزا
دهدشت نیوز
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره وضعیت آنفلوآنزا و HIV و اقدامات پیشگیرانه گفت: شیوع آنفلوآنزا در کشور وارد مرحله تازه‌ای شده و استان نیز اکنون با سویه جدید این ویروس درگیر است.وی با اشاره به سابقه همه‌گیری‌های جهانی این بیماری افزود: آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی مسری است که در طول قرن گذشته چندین بار به‌صورت پاندمی جهانی بروز کرده و تلفات گسترده‌ای داشته است. پس از آخرین دوره در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، امسال با جهش جدید ویروس، این روند دوباره در مناطق مختلف جهان از جمله اروپا، آمریکا، بخش‌هایی از آسیا و اکنون ایران مشاهده می‌شود.رئیس مرکز بهداشت با بیان اینکه سویه جدید با نام H3 در سطح کشور شایع شده است، گفت: از شهریورماه پایگاه‌های دیده‌وری برای رصد بیماری فعال شدند، واکسیناسیون در حد امکانات کشور انجام گرفت، اما طی سه تا چهار هفته گذشته موجی از افزایش مبتلایان و مراجعات درمانی شکل گرفته است.
وی افزود: هم‌اکنون حدود ۳۰ درصد نمونه‌های بررسی‌شده در کشور مثبت گزارش شده و استان کهگیلویه و بویراحمد نیز از اوایل آذر وارد مرحله اپیدمی شده است. نشانه‌های بیماری، مشابه سایر بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و کروناست و همین امر شناسایی اولیه را دشوار کرده است.به گفته وی، اقدامات مراقبتی و مداخلاتی در سطوح مختلف استان انجام گرفته و تصمیماتی همچون بررسی تعطیلی موقت مدارس در دستور کار قرار دارد.رئیس مرکز بهداشت تأکید کرد که اطلاع‌رسانی درست و رعایت بهداشت فردی، از مهم‌ترین راه‌های کنترل و پیشگیری از گسترش بیماری در جامعه است.رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد از پایداری وضعیت خدمات درمانی و دارویی در استان خبر داد و گفت: در روزهای اخیر، با افزایش نسبی موارد ابتلا به آنفلوآنزا، تمهیدات لازم برای پاسخگویی مراکز درمانی اتخاذ شده است. وی اظهار کرد: در حال حاضر، تجهیز بیمارستان‌ها، تأمین داروهای مورد نیاز و ارائه خدمات درمانی در سطح استان بدون مشکل در حال انجام است. تمام داروخانه‌ها و مراکز درمانی از نظر توزیع دارو در وضعیت مطلوبی قرار دارند. به گفته رئیس مرکز بهداشت استان، در روزهای اخیر مصرف داروهای مرتبط با درمان آنفلوآنزا افزایش یافته که نشان از هدفمندتر شدن تجویز داروها و کاهش هزینه‌های غیرضروری دارد. او افزود: همکاری متوازن بین واحدهای درمانی و دارویی استان باعث شده نظام توزیع دارو پایدار باقی بماند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت کنترل سرعت انتشار ویروس‌ها تصریح کرد: اگر بتوانیم گردش ویروس را کاهش دهیم، فشار بر بیمارستان‌ها و سیستم دارویی کمتر می‌شود و امکان پاسخگویی بهتر در زمان اوج مراجعات فراهم خواهد شد. رئیس مرکز بهداشت تأکید کرد که رویکرد کنونی در کشور مبتنی بر مشارکت داوطلبانه مردم و رعایت توصیه‌های بهداشتی است و محدودیت‌های دستوری همانند دوران کرونا در دستور کار قرار ندارد. با این حال، در صورت افزایش قابل توجه موارد بیماری، احتمال اعمال محدودیت‌های محلی در برخی صنوف یا تجمعات وجود دارد. وی در مورد وضعیت بیماری‌ها در استان گفت: اکنون سه نوع ویروس یعنی آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی‌های معمول در گردش هستند. بررسی‌های کشوری نشان می‌دهد بیشترین سهم مربوط به ویروس آنفلوآنزای H1N2 است، در حالی‌که موارد ابتلا به کرونا حدود یک تا یک و نیم درصد گزارش می‌شود؛ بنابراین، بیماری غالب در استان فعلاً آنفلوآنزاست و کرونا مشکل اصلی نیست. وی افزود: علائم و روش‌های پیشگیری در این بیماری‌ها مشابه است و رعایت نکات بهداشتی نظیر تهویه مناسب، استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ و توجه به تغذیه سالم اهمیت زیادی دارد.
در خصوص واکسن آنفلوآنزا، رئیس مرکز بهداشت اعلام کرد: واکسن‌های تزریق‌شده در شهریورماه سال جاری پوشش لازم را برای گونه فعلی ویروس ایجاد نمی‌کنند، اما واکسن جدیدی که احتمالاً سال آینده ارائه خواهد شد، این گونه را نیز پوشش خواهد داد. در حال حاضر، واکسیناسیون رایگان برای زنان باردار، کودکان زیر پنج سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در حال انجام است. وی تصریح کرد: بر اساس آخرین پایش انجام‌شده از دهم آذرماه، آمار بیماران بستری با علائم آنفلوآنزا از ۵۳ نفر به ۱۷۲ نفر افزایش یافته است که نشان‌دهنده آغاز یک موج جدید از بیماری است، اما شدت بیماری به نسبت گذشته بالاتر نیست و مراکز درمانی استان توان پاسخگویی کامل دارند. رئیس مرکز بهداشت در پایان ابراز امیدواری کرد که با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مدارس و فضاهای عمومی و همکاری خانواده‌ها، شرایط به سمت فروکش بیماری پیش برود و نیازی به تعطیلی مجدد مدارس نباشد.
سپس در ادامه این نشست، حسن تقی زاده کارشناس برنامه مقابله با HIV در مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد: هم‌زمان با دهه آذر و به مناسبت روز جهانی ایدز، پویش «من هم تست HIV انجام می‌دهم» از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر در سراسر کشور اجرا می‌شود.وی هدف از اجرای این پویش را شناسایی بیماران مبتلا و آغاز درمان فوری عنوان کرد و گفت: اطلاع‌رسانی عمومی و کاهش ترس اجتماعی از انجام تست HIV از دیگر برنامه‌های این طرح است. تقی زاده گفت: اگر بیماری زود تشخیص داده شود و درمان آغاز گردد، فرد هرگز به مرحله بیماری ایدز نخواهد رسید و می‌تواند زندگی عادی، ازدواج و فرزندآوری داشته باشد.کارشناس مقابله با HIV با تأکید بر اهمیت زدودن انگ اجتماعی از این بیماری گفت: در بسیاری از کشورها HIV به عنوان یک معضل بهداشتی شناخته می‌شود، نه مسأله‌ای اخلاقی یا اجتماعی. اما در جامعه ما هنوز قضاوت و سوء‌برداشت‌ها باعث شده افراد از انجام تست یا گفت‌وگو درباره آن پرهیز کنند. وی افزود: تا زمانی که نگاه قضاوت‌گرانه تغییر نکند، کنترل بیماری دشوار خواهد بود.به گفته حسن تقی زاده، اصلی‌ترین راه کنترل ایدز، شناسایی افراد مبتلا و قرار دادن آن‌ها تحت درمان است. وقتی ویروس در بدن کنترل شود، بار ویروسی به حدی پایین می‌آید که امکان انتقال آن به دیگران تقریباً از بین می‌رود. تجربه جهانی نیز نشان داده که تمرکز بر درمان زودهنگام موفقیت چشمگیری در مهار بیماری داشته است.
وی افزود: مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سراسر استان فعال هستند و خدمات مشاوره، آزمایش و درمان HIV را به‌صورت رایگان، محرمانه و بدون نیاز به کارت شناسایی ارائه می‌دهند. در این مراکز، پزشک، روانشناس، ماما و کارشناسان بهداشتی آماده ارائه خدمت به متقاضیان هستند.کارشناس مقابله با HIV درباره وضعیت موجود در کشور گفت: تا چند سال پیش حدود ۶۰ درصد موارد ابتلا به دلیل استفاده مشترک از سرنگ و تزریق مواد مخدر بود، اما اکنون بیش از ۶۰ درصد موارد از طریق روابط جنسی محافظت‌نشده منتقل می‌شود.وی تأکید کرد که سکوت و نادیده‌گرفتن موضوع، خطر گسترش بیماری را افزایش می‌دهد و ضرورت گفت‌وگو، آموزش و آگاهی‌بخشی عمومی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.به گفته وی، بر اساس برنامه جهانی «۹۰-۹۰-۹۰»، باید ۹۰ درصد مبتلایان شناسایی، ۹۰ درصد از آنان درمان و ۹۰ درصد نیز به زندگی عادی بازگردند. در ایران میانگین کشوری تحقق این اهداف حدود ۸۵ درصد است، اما در جمعیت مردان این میزان کمتر از ۳۰ درصد برآورد می‌شود.وی در پایان تأکید کرد: HIV یک ویروس است و تنها در صورت عدم درمان به مرحله «ایدز» تبدیل می‌شود. با تشخیص به‌موقع، درمان مناسب و تغییر نگرش عمومی، می‌توان از گسترش این بیماری پیشگیری و کیفیت زندگی بیماران را حفظ کرد.فارس 
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

تازه ترین خبر

http://dehdashtnews.ir/?p=26405